Bescherm uw ogen tegen onnodige UV-straling!

Het is essentieel om met een goede zonnebril uw ogen tegen schadelijke UV-straling te beschermen. Er bestaat veel verschil tussen diverse typen zonneglazen. Daardoor is het kiezen van de juiste zonnebril wellicht niet gemakkelijk. Het belangrijkste is om een bril uit te kiezen met een goede UV-filter. Zo beschermt u uw ogen zo goed mogelijk. 

Het is vanzelfsprekend om onze huid te beschermen met zonnebrandcrème. In de meeste gevallen is de bescherming van onze ogen niet zo vanzelfsprekend. Schadelijke UV-straling is één van de redenen waarom onze ogen achteruit gaan naarmate we ouder worden. Blootstelling aan overmatig zonlicht verhoogt het risico op maculadegeneratie en cataract (staar). Een zonnebril met goede UV-bescherming kan de kans op deze oogaandoening beperken. 

Bent u veel op de weg of op het water? Dan is een zonnebril met een polaroid filter de oplossing voor u. Met deze glazen ervaart u minder schittering en zijn uw ogen 100% beschermd tegen UVA en UVB. Daarnaast zorgen deze glazen voor een hoger contract, duidelijkere kleurwaarneming en rust aan uw ogen. 

Pieter Watervoort Optiek

Bij Pieter Watervoort Optiek worden er hoe dan ook zonnebrillen met verschillende glazen en filters aangeboden. U ontvangt tot eind deze zomer, bij aankoop van een complete bril, een zonnebril op sterkte voor maar € 1,-